Na de introductie en de euforie over ‘het Nieuwe Werken’ zijn de eerste barsten zichtbaar geworden. We zijn toe aan een opvolgend paradigma: ‘het Andere Werken’. Het Andere Werken vertegenwoordigt een nieuwe stroming. Het gaat niet uit van het ‘ik’, maar van het ‘wij’. Het gezamenlijk komen tot resultaten, door met en van elkaar te leren en te werken aan steeds veranderende maar betekenisvolle vraagstukken. Tijd en afstand zijn nog steeds flexibel. In het Andere Werken staat het gezamenlijk, interdisciplinair werken centraal en zijn organisaties netwerkorganisaties die uitdrukkelijk open staan voor productieve dwarsverbanden en kennisrelaties binnen en buiten de organisatie. 

 

Bij een netwerkende organisatie hoort ook een andere manier van leidinggeven: leiderschap verandert van verticaal naar horizontaal. Een horizontale leider zet overtuigend een visie neer, betrekt actief de inhoudelijke experts bij de besluitvorming, is samenwerkingsgericht én veranderingsgericht en is actief bezig met netwerken, zowel intern als extern. Daarbij is een goede leider ook inhoudelijk competent, stimulator van innovaties en deelt in succes. Netwerkleiders hoeven dus niet alles te kunnen, maar ze weten hoe ze eigen competenties combineren met die van collega’s en de buitenwereld. Ego’s zijn uit, samenwerken is in!


Maak de keus voor verandering

Wat je doelen ook zijn, Coaching and Development helpt je er te komen. Met aandacht, toewijding en betrokkenheid help ik je de beste versie van jezelf te worden. Heb je een vraag of wil je een afspraak maken voor een intakegesprek? Je bent van harte welkom!

Coaching and Development

Westland, Rotterdam en Den Haag

 

info@coaching-and-development.nl

tel: (06) 199 32 751