Mijn aanpak

Ik ben voor jou de geschikte coach als je een betrokken, no-nonsense coach zoekt met zowel een praktische als diepgaandere aanpak. Mijn werkwijze is niet spiritueel of zweverig maar concreet. We gaan niet uren lang graven en praten over het hoe en waarom van het probleem. We kijken samen naar de toekomst en waar je wilt staan. 

 

Ik maak gebruik van beproefde methoden als Geweldloos communiceren, Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP), de Logische Niveaus van Robert Dilst, de GROW-methode van John Withmore, de kernkwadranten van Daniel Ofman, het Lencioni model en oefeningen uit cognitieve gedragstherapie. 

 

Onze gesprekken zijn gebaseerd op professionaliteit, vertrouwelijkheid en gelijkheid. We onderzoeken jouw interpretaties, overtuigingen en patronen. We kijken naar jouw zelfbewustzijn, communicatie, grenzen en verantwoordelijkheden. Ik houd altijd de focus op je doelen, waarin ik je begeleid en ondersteun naar verandering. Tussentijds wordt er regelmatig gekeken of we nog de juiste koers varen. We zorgen voor blijvende resultaten, een beter gevoel en inzichten waar je de rest van je leven profijt van hebt.

Intakegesprek

Wanneer je je aanmeldt, maken we een afspraak voor een intakegesprek. Dit gesprek kan je je  voorstellen als een goed gesprek met een iemand die jou echt heel graag wilt leren kennen. We verkennen samen je vraag en bespreken we hoe het vervolg eruit komt te zien. 

 

Heel belangrijk voor het slagen van een coachtraject is het hebben van een goede klik. Alleen jij kunt bepalen of je een goed gevoel bij mij hebt. Schroom niet om nee te zeggen als dat niet zo is. Het móet jou aanspreken en voor jóu goed zijn, anders heeft het traject weinig zin. 

Coachingtraject

Als we een klik hebben en je graag de stap wilt zetten, stuur ik jou een offerte waarna we starten met een coachtraject. Afhankelijk van de coachvraag duurt een traject doorgaans 6 tot 8 gesprekken (één uur per gesprek). Dit kan uiteraard verkort of verlengd worden.  

 

Tijdens het coachtraject richten we ons op de vooraf gestelde doelen. Dit is ook de leidraad waarmee we de voortgang in de gaten zullen houden. We stellen doelen, bekijken de realiteit van de huidige situatie, onderzoeken de opties om je doelen te bereiken en wat je concreet gaat doen om je doelen te bereiken.  

Onderhoud

Soms kiezen mensen ervoor om ook na het behalen van hun doelen af en toe een gesprek in te plannen om alles weer even na te lopen. Ik noem dat een APK gesprek. Hier kan je altijd een beroep op doen als je daar behoefte aan hebt.


Wat klanten zeggen over mij

'Met behulp van de directe en heldere aanpak van Susanne heb ik geleerd meer uit mezelf te halen. Samen hebben we gekeken welke doelen ik wilde realiseren en hoe we het beste dit resultaat konden boeken. Vanaf het eerste moment maakt ze verbinding en luisterde ze goed naar mijn wensen. Tussentijds evalueerden we samen steeds of we nog op het goede pad zaten. Ik zou Susanne van harte aanbevelen!' Ronald Kemper, Rabobank.

 

'Als ik Susanne in drie woorden zou omschrijven dan zijn dat de woorden toegankelijk, doelgericht en inlevend. Via mijn werkgever kwam ik in contact met Susanne en direct van het eerste gesprek voelde ik een klik. Ze heeft me geholpen te onderzoeken waarom ik de keuzes maak zoals ik ze maak en wat ik daar zelf van vind. En hoe ik daar op kan handelen. Het heeft me doen inzien dat als ik iets wil, ik daar ook echt voor mag kiezen en voor kan gaan.'  Paula Donkers.

Maak de keus voor verandering

Wat je doelen ook zijn, Coaching and Development helpt je er te komen. Met aandacht, toewijding en betrokkenheid help ik je de beste versie van jezelf te worden. Heb je een vraag of wil je een afspraak maken voor een intakegesprek? Je bent van harte welkom!

Coaching and Development

Westland, Rotterdam en Den Haag

 

info@coaching-and-development.nl

tel: (06) 199 32 751